Pikavippi vs. pankkilaina – Kumpi on oikea valinta kun tarvitset rahaa juuri nyt?

Pikavippien hyödyt
18 July 2016
Mistä tietää milloin kannattaa käyttää pikavippiä
21 September 2016
Show all

Jos tarvitset ekstrarahaa kattaaksesi kulusi, koitat todennäköisesti miettiä parasta mahdollista keinoa lainata rahaa. Mahdollisuuksia on useita, sisältäen myös rahan lainaamisen kaverilta tai perheenjäseneltä, luottokortin käyttäminen, perinteisen pankkilainan ottaminen tai pikavippaaminen. Tämä artikkeli keskittyy kahteen viimeiseksi mainittuun, pankkilainoihin sekä pikavippeihin. Otamme syyniin molempien haitat ja hyödyt. Luettuasi lisää, saatat ehkä tietää hiukan paremmin kumpi keino on sinulle parempi.

On muutamia erittäin tärkeitä asioita joihin tulee kiinnittää huomiota, kun mietit minkälaisen lainan tarvitset. Tarvitsetko suuria summia? Mikä on sinun luottohistoriasi? Milloin pystyt maksamaan lainan takaisin? Katsotaanpa muutamaa tärkeää pointtia joiden perusteella voit helposti päättää tulisiko sinun hakea pankkilainaa vai pikavippiä.

Milloin tarvitset rahat?

Pankkilainan hakeminen on pitkä prosessi, joka vaatii aikaa – yleensä viikkoja (tai jopa kuukausia, kun katsoo nykyistä taloustilannetta). Jos siis tarvitset rahaa nopeasti, pankkilaina ei ole sinun vaihtoehtosi. Pankkilainat toimivat paremmin suunnitelluille kuluille kuin yhtäkkiä ilmestyneille hankaluuksille. Pikavippi taasen tarkoittaa lainaa, joka annetaan nopeasti, ja parhaassa tapauksessa pystyt nostamaan lainarahat tililtäsi jopa 24 tunnin sisällä lainan hakemisesta.

Mitkä ovat luottopisteesi?

Ensinnäkin sinun tulisi tietää omat luottopisteesi. Pankki tietää ne ainakin. Sinun luottopisteesi ovat merkittävässä roolissa kun pankki päättää antavatko he sinulle lainaa vai ei. Jos sinulla on huonot luottopisteet, voi olla mahdotonta saada lainaa pankin kautta. Toisaalta, pikavippiyritykset eivät katso luottopisteitäsi. Heitä kiinnostaa ainoastaan, että sinulla on vakaat kuukausittaiset tulot. Jos luottopisteesi eivät ole hyvät, mutta omaat vakaan tulon, pikavippi voi olla sinulle paras vaihtoehto.

Kuinka paljon sinun tarvitsee lainata?

Pikavipit ovat yleensä pienemmille summille. Summa ei suinkaan ainakaan korota seuraavan kuun palkkaasi, koska tämä raha tulee maksaa myös pian takaisin. Jos siis autosi hajosi yllättäen eikä sinulla ole maksaa rahoja heti, pikavippi saattaa pelastaa tilanteen ennen palkkapäivääsi. Mutta jos taasen tarvitset uuden auton, sinun tulee hakea pankkilainaa.

Milloin pystyt maksamaan lainan takaisin?

Jos saat pankista lainan, saat todennäköisesti useamman vuoden laina-aikaa matalalla kuukausierällä. Tämä on kätevä, sillä tiedät tasan, paljonko sinun tulee maksaa lainaa takaisin. Pikavipillä sinulla on yleensä pari viikkoa, maksimissaan kuukausi aikaa maksaa koko lainasumma takaisin, korkoineen. Sinun tulee kuitenkin pitää mielessä, että suuri osa seuraavasta palkastasi menee lainan lyhentämiseen, joten valmistaudu maksamaan normaalien kuukausikulujesi lisäksi hiukan ekstraa.

Lopulta… Pari sanaa koroista…

Muista, että pikavippi on LYHYTAIKAINEN laina. Pikavippiyhtiöiden korot ovat korkeat, sillä kyseessä on yksinkertainen ja nopea laina jonka saat helposti hädän hetkellä. Pikavipin ottaminen voi olla kallista, joten sinun tulee varautua seuraavassa kuussa maksamaan laina kokonaisuudessaan takaisin. Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, sinulla tulisi olla parempi mielikuva siitä, minkä tyyppisen lainan sinä voit ottaa tai mikä sopii tarpeisiisi. Harkitse kaikkia vaihtoehtoja rauhassa ennen kuin teet päätöstä kumman kaltaisen lainan otat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *